Sledujte nás

Akční nabídka: Kokosový olej v bio kvalitě, za studena lisovaný - velká sklenice 663 ml + sklenice Bio Ghí (720 ml) zdarma!

Akční nabídka: Kokosový olej v bio kvalitě, za studena lisovaný - velká sklenice 663 ml + sklenice Bio Ghí (720 ml) zdarma!
Výrobce: Dům dlouhověkosti
Dostupnost: Na skladě
Cena: 2 000 Kč
Množství:  
Akční nabídka:
Kokosový olej v bio kvalitě, za studena lisovaný - velká sklenice 663 ml
+ sklenice Bio Ghí (720 ml) zdarma!
 
 
Kokosový olej v bio kvalitě
Za studena lisovaný, panenský. Certifikace Cosmos.
 
5 x sklenice 663 ml / 610 g
 
Stojíme si za tou nejvyšší kvalitou, a proto kokosový olej dodáváme ve skle. Jsme přesvědčeni o tom, že tuk do plastu nepatří. Jedná se o produkt nejvyšších německých standardů, včetně Cosmos certifikátů. 
 
České ghíčko
BIO ghí v kvalitě grass-fed, 720 ml.
 
Bio ghí je vyrobené z másla, a to z mléka od krav chovaných v ekologickém zemědělství. Krávy se pasou celoročně na trávě, nedostávají preventivně antibiotika a hormony. Tudíž obsahuje i větší množství vitamínů, minerálů a např. kyselinu CLA, která pomáhá snižovat tuky v těle, hladinu cholesterolu a pomáhá budovat svalovou hmotu.
 
Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína. Ta tvrdí, že ghí napomáhá:
  • trávení,
  • upravuje hladinu lipidů a cholesterolu,
  • vyživuje nervové buňky,
  • podporuje učení,
  • posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost,
  • napomáhá detoxikaci,
  • omlazuje,
  • má hojivé účinky.
Ghíčko ideální ve spojení s léčivými bylinami, kdy získá tělo z jejich účinků největší prospěch. Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.
 
Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet.
 
Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdraví prospěšný tuk.
 
Nutriční hodnoty (ve 100 g výrobku):
Tuky 99,3 g
Nasycené mastné kyseliny 70 g
Energetická hodnota 3677 kJ (894 kcal)
Bílkoviny 0,1 g

 

Napsat recenzi

Vaše jméno a příjmení:


Vaše recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Štítky